Julkaistu 13.12.2018

 
Bäää! Vielä ennen joulun viettoon loikkimista on Tarinakoneessa ensimmäisen tarinavillan aika. Tervetuloa mukaan uuteen blogisarjaan. Tästä kerroin viimeksi, muistatko.
Tämä tarinavilla on Etelä-Konneveden omasta ydintarinasta. Tarina tehtiin videoksi nyt syksyn aikana.
Etelä-Konneveden tarinavideo valmistui Kiehtova maisema -hankkeessa. Tarina syntyi tarinapajan innoittamana. Videon kuvasi Ai-Ai Productions :n Jarkko Jortikka. Jarkon kanssa olemme tehneet yhteistyötä aikaisemminkin, muun muassa Muumimuseon projektissa.
Lavastuksissa mukana olivat Törmälän loma-ja kurssikeskus , Virvatulen TaikaErä- ja luontopalvelut HyvänTähenRavintola HetkiKolurit , Pängätsalon erämiehet ry.
Kaikki alueen toimijat voivat käyttää videota täysin vapaasti omassa viestinnässään.
 

 
Video on nyt julkaistu myös englanninkielisenä, erityisesti alueelle haluataan houkutella kansainvälisiä matkailijoita.
 
Olipa kerran Käpynän ukko ja akka. Aikojen alusta ukko ja akka olivat asuneet Etelä-Konnevedellä, aivan siinä Etelä-Konnevesi järven yläpuolella kiviseinämässä hiljaisina todistajina. Siinä he olivat hiljaa kuiskineet toisilleen kun vuosisadat ja tapahtumat olivat virranneet ohitse.
Eräänä päivänä Käpynän ukko ja akka alkoivat puhua. He huomasivat, että ihmiset olivat unohtaneet alueen erityisyyden.  He halusivat, että yhä useammat löytäisivät tiensä Etelä-Konnevedelle. Tämä alueen erityisyys oli myös syynä siihen, että he olivat asettuneet kallion seinämään todistamaan ajan kulkua, veden virtausta ja vuodenaikojen vaihtumista juuri täällä, Etelä-Konnevedellä.
Tarinallistamisessa lähestymme videota ikään kuin se olisi vähän samankaltainen asia kuin elokuvan teaserit ja trailerit. Se antaa maistiaisen siitä tarinasta, jota alue tarjoaa. Se houkuttelee tutustumaan alueen palvelutarjontaan.
Tarinallistaminen ei ole vain videoiden tekemistä vaan sitä, että toiminnasta kokonaisuutena syntyy kaikilla aisteilla koettavissa oleva tarinakokemus. Videot ovat vain yksi keino rakentaa kokonaisvaltaista tarinakokemusta.
Etelä-Konneveden kohdallakin olisi nyt tärkeää viedä tätä ydintarinaa myös muuhun alueelliseen viestintään ja toimintaan. Alueen yritykset ja toimijat voivat hyödyntää uutta ydintarinaa omassa liiketoiminnassaan, erityisesti tärkeää olisi hahmojen Käpynän Akan ja Ukon tuominen mukaan tekemiseen ja niiden kautta elämysten tuotteistaminen asiakkaille koettavaksi.
 
Ja ilon loikka! Hankkeen projektipäällikkö kuvailee yhteistyötämme seuraavin sanoin.
 
”Tuntemukseni mukaan Anne on ainoa aito tarinallistaja Suomessa. Olen oppinut tuntemaan Tarinakoneen toiminnan useampivaiheisen yhteistyömme aikana. Arvostan Annen rauhallista ja innovatiivista työtapaansa sekä hänen taitoaan huomioida kaikki projektin kannalta tärkeät yksityiskohdat. Joustavuus ja asiakkaan tarpeiden huomioon otttaminen ovat Annelle prioriteetti. Saimme aikaan todella loistavia tuloksia yhdessä ja valitsen varmasti Tarinakoneen yhteistyökumppaniksi myös jatkossa.”

Rositsa Bliznakova

Projektipäällikkö

Rautalammin – Konneveden luontomatkailun koordinointihanke

Kiehtova maisema -hanke

 
Kiinnostavatko Tarinakoneen tarinapajat? Ota yhteyttä.

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »