Tarinakone Oy on vuonna 2008 Jyväskylässä perustettu tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntijatoimisto, jolla on tukenaan laaja yhteistyökumppanien verkosto. Tarinakoneen toimisto löytyy nykyään Tampereen Crazy Townilta.

Tarinakoneen asiakkaita ovat yritykset ja organisaatiot, joiden toiminnassa asiakaskokemuksen elämyksellisyyden merkitys on korostunut.

Tarinakoneen missiona on luoda tarinallistamalla maailmaa, jossa kokeminen on tärkeämpää kuin materian haaliminen. Olemme luoneet uuden tavan hyödyntää tarinaa liiketoiminnassa. Haluamme auttaa yrityksiä ja organisaatioita rakentamaan inhimillisiä, merkityksellisiä, elämyksellisiä asiakaskokemuksia tarinallistamalla.

Tarinallistamalla asiakaskokemuksesta voidaan tehdä erottuva tarinakokemus.

Tarinakone on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yritys. Tarinallistaja ja kouluttaja Anne Kalliomäki on Tarinakoneen omistaja ja perustaja.

Tarinakone aikajanalla

2008
Televisio- ja elokuva-alan taakseen jättänyt Anne saa idea yritysten palvelun tarinallistamisesta. Hän haluaa tuoda draamallisen eli toiminnallisen tarinan yritysten käyttöön aivan uudella tavalla. Tarinakone perustetaan Jyväskylässä 28.6.2008.

2009
Yritys muuttaa Jyväskylän Crazy Townille ja aloittaa yhteistyön palvelumuotoilijoiden kanssa. Tarinallistamisen menetelmä alkaa kehittyä nykyiseen muotoonsa.

2010
Annen ja Juha Ruuskan artikkeli tarinallistamisesta julkaistaan Satu Miettisen toimittamassa turkoosissa palvelumuotoilun kirjassa. Anne kouluttaa yhdessä Koiviston Mikon kanssa Aalto yliopiston palvelumuotoilun täydennyskoulutuksessa.

2011
Tarinakoneen ensimmäinen kansainvälinen koulutuskeikka Tallinnassa. Mukana Maiseman tarina-kirjan ja palvelumuotoiluajattelua työkorttien teossa.

2012
Tarinakone muuttaa Tampereelle. Vakiinnuttaa asemaansa matkailun kentässä. Kustannussopimus tarinallistaminen kirjasta syntyy!

2013
Asiakkaina Hullu Poro, Joulupukin kammari ja Lumiukkomaailma.

2014
Annen kirja Tarinallistaminen – Palvelukokemuksen punainen lanka julkaistaan.

2015
Kirja palkitaan Hopeasulalla. Kehitetään tarinan elävöittämisen lisäpalveluita yhtiökumppanin kanssa, mutta suunta ei lopulta olekaan oikea.

2016
Muutosten vuosi. Jätetään omasta palvelutarjonnasta pois tarinan elävöittämisen lisäksi tarinaidentiteetin käsikirjat ja palveluiden tarinakäsikirjoitukset. Tarinakoneen toiminta keskittyy nyt koulutukseen eli tarinapajoihin ja lisäksi tarinastartteihin eli yritysten ydintarinoihin. Anne mukaan Visit Finland Akatemian valmentajiin!

2017
Muutokset tuntuvat hyvältä, olo kevenee! Visio on jälleen kirkas. Koulutamme nyt myös hanketoimijoita, julkishallintoa ja järjestöjä. Koulutustoiminta laajenee. Solmimme uusia yhteistyökumppanuuksia.

2018
Tarinakone ja työ tarinallistamisen pioneerina täyttää 10-vuotta! Pääsemme mukaan Kiihdyttämöön. Kehitämme kansainvälistymistä ja koulutuspalveluiden digitalisointia.

2019
Valmistelemme englanninkielisen digibisneksen aloittamista, ensimmäisen verkkokurssin muodossa. Avaamme oman You Tube -kanavan. Koulutamme nyt myös ministeriön väkeä. Tarinastartti-asiakkaita laajasti eri liiketoiminnan kentästä.

2020
Kansainvälistyminen etenee, aloitamme englanninkieliset julkaisut YouTube-kanavalla. Takana jo satoja koulutuksia, sata tehtyä ydintarinaa!

Saisiko olla
olipa kerran?

Ota yhteyttä

© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »