Julkaistu 21.02.2023

Bää! Tervetuloa uuden Tarinavillan pariin. Tällä kertaa haluan kertoa sinulle esimerkin luonnontuotealayrityksen ydintarinasta. Arctic Flower on keskittynyt kuivattuun tupasvillaan ja sen kaupallistamiseen sekä myyntiin Eurooppaan. Viimeiset kaksi vuotta on ollut tuotekehityksen ja brändin kehittämisen aikaa. Osana tätä työtä yritys on hyödyntänyt myös tarinallistamista ja tehnyt yhteistyötä Tarinakoneen kanssa.

Esimerkki tarinallistamisesta Arctic Flower Oy – enjoy the moment

Kaukana pohjolassa on maa nimeltä Suomi, jota kutsutaan tuhansien järvien maaksi. Vesistöinen maa on tunnettu myös suoalueistaan. Suot ovat täällä salaperäisiä, elinvoimaisia ja omalla karulla tavallaan kauniita. Talvella suo lepää valkean lumen alla revontulten loimuttaessa ja odottaa kesän keveyttä, valoa ja iloa. Suolla on oma salaisuutensa.

Ja eikä aikaakaan, kun on jo keskikesän juhlan aika ja yöttömän yön taikaa ilmassa. On saapunut suomalaiseen suveen tyttö kaukaa toisesta maasta. Jalat kulkevat kevyesti hyppelehtien joenvartta pitkin metsään, ihmetellen ja aistien pohjoisen kesäillan tunnelmaa. Tyttö pysähtyy soistuneen lammen rannalle. Näky on uskomaton. Suon laidalla ne heiluvat kuin tanssien juhannusyössä. Niillä on hauskat valkoiset lakit kuin jäniksen töpöhännät. Toinen toisiaan tukien nämä arktiset kukat keinuvat hitaasti kesäillassa kylpien auringonsäteissä. Aivan kuin ne kuiskaisivat; ota elämä kevyesti ja anna tuulten kuljettaa. Nauti hetkestä. 

Hitaasti tyttö kulkee kohti tätä unenomaista näkyä. Sitten antaa varovasti käden koskettaa näiden erikoisten kukkien valkeita pehmeitä tupsuja. Varret ovat ohuet kuin lankaa. Se selittää sen miksi kukkaset leijuvat niin kevyesti kesäillassa. Varovasti hän kerää muutaman mukaansa. Tyttö haluaa muistaa tämän illan aina, arktisen illan taian ja kevyen tunteen sydämessä. 

Kotona hän huomaa, että kuivuneet Tupasvillat kestävät. Nyt sinäkin voit kulkea pohjoisen suolammen laidalle tämän arktisen kukan matkassa ja nauttia hetkestä.   Loikkaa tutustumaan Arctic Flowerin ihaniin tuotteisiin täällä.

”Suosittelemme! Anne Kalliomäki (Tarinakone Oy) on kietonut Arctic Flower tuotteet ja niiden tekijän fiktiivisen tunteisiin vetoavaan tarinaan tekijän kokemasta intohimosta toteuttaa unelmaansa. Tarina kuljettaa tupasvillan tuotekehitystä, markkinointia ja myyntiä eteenpäin. Se elää Suomen soista ja metsistä nostaen esille tupasvillan erikoispiirteitä, ja eksoottisuutta mistä sinäkin voit nauttia.”

Haluaisitko sinäkin yrityksellesi oman elämyksellisen ydintarinan? Ota yhteyttä, niin jutellaan, miten voisimme olla avuksi. Yhteistyössä J&Co Digitalin kanssa teemme nyt projekteja myös Innovaatioseteli-rahoituksella. Näissä saat tarinan lisäksi hyvät eväät tarinan toteutukseen.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »