Julkaistu 25.04.2023
Yrittäjän tarinakortit I Vierasvilla

Bäää! Aurinkoa ja lämmintä kevättuulta kuonoon. Tällä kertaa haluan jakaa sinulle vierasvillan. Se on aina oppia muilta. Nyt esittelen sinulla Yrittäjän tarinakortit, jotka on laatinut Päivi Rahmel. Päivi työskentelee muun muassa tarinateatterin parissa yrityksessään Kasvunpaikka.

Juoksentelin netin ihmeellisessä maailmassa ihan muina Tarinalampaina, kun törmäsin kiinnostaviin kortteihin ja niihin liittyviin kysymyksiin. Kysymyksissä olikin paljon tuttuja juttuja. Asioita, joita pohdimme yrittäjien kanssa myös silloin, kun laadimme yritysten omia ydintarinoita.

Yrittäjän tarinakorttien avulla voit luoda tarinoita itsestäsi ja yrityksestäsi. Kysymyksiin vastaaminen ja tarinointi voi tuottaa uusia näkökulmia ja auttaa havainnoimaan asioita uudesta näkökulmasta.  

Yrittäjän tarinakortit ovat syntyneet osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun toteuttamaa Toivo@Tee-hanketta (2021–2023), joka keskittyi rakentamaan pien- ja mikroyrittäjien toimintavalmiuksia koronasta ja muista yllättävistä kriiseistä selviytymisen tueksi. Ota kortit käyttöösi ja hyödynnä niitä oman yrityksesi tai organisaatiosi kehittämiseen itsenäisesti tai yhdessä muiden kanssa. Tästä pääset tutustumaan Yrittäjän tarinakortteihin.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »