Julkaistu 16.08.2013

Olen vuosien varrella jonkin verran pitänyt koulutuksia aloittaville yrittäjille oman osaamisen tarinallistamisesta ja oman tarinan visualisoinnista. Yhtä kurssia varten tein tämän yrittäjän oman puun. Kiteytin puuhun ne asiat, jotka itselleni yrittämisessä ovat kaikkein tärkeimmät.
yrittajan oma puu
Juurista oksiin nämä asiat ovat:
VISIO
Kipinä ja kompassi: iso kuva ja suunta.  Mitä, miksi ja miten? Ketä palvelen? Miksi palvelen? Miten palvelen?
TOIMINTA
Olen tekijä. Ryhdyn toimiin heti, joskus vähän liiankin suinpäin. Mutta ilman toimintaa ei kerta kaikkiaan synny tulosta! Siis yrittäjän täytyy edetä sanoista tekoihin.
VERKOSTO
Verkosto on kuin yrittäjän elämän vesi, varsinkin yksityisyrittäjän. Verkosto on voimani. Yrittäjä, ihmisten ilmoille siis!
FOCUS
Ehkä se tärkein, mutta myös vaikein asia yrittämisessä:  oikeita asioita oikeaan aikaan!
PERUSASIAT KUNNOSSA
Maan taso on tukeva kivijalka: elämän perusasiat kunnossa. Läheiset ihmissuhteet, perhe ja ystävät, lemmikit ja oma hyvinvointi,   fyysinen kunto ja mielen tasapaino.
YDINASIAT
Puun ydin on  oman yrittämisen merkitys eli rakkaus tekemiseen, omaan työhön. Työn ilo. Samaan aikaan ydinasiana on myös taloudellinen tulos; yrittämisessä ei ole järkeä ilman euroja ja tuloksen syntymistä. Tulosta  tuotetaan asiakkaille ja sitä kautta myös omalle yritykselle.
TASAPAINO
Kun nämä kaikki asiat ovat tasapainossa, syntyy yrittäjän oma kiipeilypuu, jossa on sekä iloa että menestystä.
 
Kun yrittäjän oma puu kunnossa, voi lähteä hahmottamaan oman yrityksen tarinaa Stooripuun avulla!
 
 

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »