Julkaistu 01.11.2022

Bää! Täältä sitä Tarinalammas juoksee luoksesi vielä lokakuun vierasvillaa, vaikka onkin jo siirretty marraskuun puolella. Kiireisiä päiviä. Mutta mennään asiaan, ei tämä tästä määkimällä muuksi muutu.

Tässä vierasvillassa haluan kertoa sinulle esimerkin siitä, miten pelillistämistä ja tarinallisuutta voi hyödyntää rekrytoinnin tukena.

Medialiitto halusi tehdä yötyönä tehtävää lehdenjakajan työtä tunnetuksi. Haluttiin kertoa lehdenjakajan työn hyvistä puolista: työ on liikunnallista ja itsenäistä, ja yötyö jättää päivät vapaiksi harrastuksille, opiskelulle, muille töille tai unelmille.

J&Co Digital toteutti sarjakuvamaisen pelin, jossa tavoitteena on kuljettaa paketti perille ajoissa. Tarinan päähenkilö Nina saa yllättäen tavallisesta poikkeavan tehtävän. Työvuoron aikana Nina kohtaa erilaisia haasteita, joissa hänen täytyy tehdä valintoja. Toiset valinnat edistävät ja toiset hidastavat tehtävästä suoriutumista. Taustalla on Ninan pitkään odottaman haaveen toteutuminen, jota varten hänen olisi ehdittävä aamun ensimmäiseen bussiin. Aika kuitenkin juoksee, ja unelman toteutuminen on vaakalaudalla…

Tutustu Lehdenjakapelin traileriin alla ja kokeile pelaamista myös itse täällä.

Kiinnostaako rekrytoinnin pelillistäminen tai tarinallistaminen? Laita viestiä niin kerron, miten voin olla avuksi.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »