Julkaistu 11.12.2012

Syksyn 2012 Matkailu Muuttaa Maailmaa -seminaari oli tarina elämyksestä. Tai ainakin sen oli tarkoitus olla. Näin me seminaarin järjestäjät, Haaga-Perhon markkinointipäällikkö Minna Huuhtanen ja minä, Haaga-Helian projektikoordinaattori Elisa Aunola, olimme suunnitelleet: kaikki mitä seminaarissa tapahtuu ja mitä siihen liittyy, rakentaa tarinaa elämyksestä ja illuusiosta.
Tarinan rakentajaksi halusimme oikean taikurin. Joni Pakanen täytti toiveemme. Hän otti omakseen paitsi yleisönsä, myös meidät tapahtuman järjestäjät. Hän auttoi meitä tarinan rakentamisessa. Hän punoi ohjelman punaisen langan taitavalla illuusion ja esitysten vuoropuhelulla.
Seminaarin puhujat valitsimme elämyksen eri osa-alueilta: elämysten johtamista ja hinnoittelua, tunnelman luomista, tarinan rakentamista ja luovaa hulluutta. Koska puhujilla oli hyvin erilaiset aiheet ja lähtökohdat, puheenvuorot täydensivät toisiaan. Erilaisuudesta rakentui monipuolinen ohjelma.
Tila ja puitteet olivat tietysti merkitykselliset. Emme halunneet tyytyä perinteisiin valmiisiin seminaaritiloihin. Pop up -hypetyksen ollessa kuumimmillaan halusimme mekin oman pop upin. Päätimme tehdä sen sirkukseen. Eikä mihin tahansa sirkukseen, vaan siihen ainoaan oikeaan: Sirkus Finlandiaan.
Tauot ja tarjoilu ovat aina olennainen osa seminaaria. Koska sirkuksessa oltiin, oli luonnollista noudattaa paikallista ruokalistaa. Siispä lounaaksi hot dogeja, limua ja popcornia! Iltaruokailu täydensi kevyttä lounasta. Monipuolisia makuja, tunteita ja tuoksuja sisältänyt buffet tarjottiin Mesopotamiassa, Helsingin ainoassa kurdilaisessa ravintolassa kulttuurikeskus Caisassa, joka on kansainvälisyyden ja kulttuurien kohtaamisen keskus.
Seminaaripäivän kruunasi illan huikea sirkusesitys. Se ei voinut jättää ketään kylmäksi. Se oli elämys – sitä ei käy kiistäminen! Sirkus Finlandia laittoi sen kuuluisan pisteen i:n päälle.

Omasta mielestämme seminaarin tarinassa oli punainen lanka. Pystyimmekö välittämään sitä kaikille osallistujille – siitä en ole varma. Palaute oli kirjavaa, suitsutuksesta maanrakoon ja kaikkea siltä väliltä. Ainakin herätimme tunteita. Toivottavasti myös elämyksiä!
 
Kirjoittaja Elisa Aunola on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun projektikoordinaattori.

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »