Julkaistu 10.08.2023

Bäää! Elokuun ihania tunnelmia, ystävä. Tällä kertaa kerron sinulle meidän uusista verkkokoulutuksistamme, jotka toteutamme yhdessä LAB Muotoiluinstituutin kanssa syyskuussa. Näitä samoja koulutuksia toteutamme mielellämme jatkossa myös suoraan yrityksille ja hankkeille, sekä livenä paikan päällä että verkon kautta.

Apuja tarinan käyttöönottoon arjessa

Koulutukset syntyivät, kun huomasimme, että tarvitaan entistä enemmän tukea tarinan käyttöön ottamiseen arjessa. Siksi päätimme suunnitella käytönnölliset pajat, joissa yrittäjät voivat työstää tarinallistamista bisneksen eri osa-alueissa.

Erottuva bisnes, tarinasta teoiksi –koulutuksissa saat paljon ideoita ja vinkkejä käytännön tarinallistamiseen. Käymme tehokkaasti läpi jokaisen tarinallistamisen osa-alueen ja pääset pohtimaan omia tarinatekoja yksityiskohtaisten aitojen esimerkkien avulla. Myös yhteisiin keskusteluihin ja kysymyksiin otetaan aikaa.

Ensimmäisessä koulutuspäivässä tarinallistetaan palvelun ja palveluympäristön näkökulmasta. Kuulet esimerkkejä siitä, miten yritykset ovat tuoneet tarinallisuutta kohtaamisiin asiakkaiden kanssa. Ja ideoit omat tarinatekosi kohtaamiseen tai tilaan. Jos ei yrityksellä ole käytössä fyysistä tilaa, pohditaan asiaa enemmän asiakaskohtaamisten esim. myyntitapaamisten, messuosaston kautta. Saat palautetta ja tukea omien tarinatekojen ideointiin.

Toisessa päivässä jatketaan samalla tavoin markkinointiviestinnän tarinatekoihin, inspiroivat esimerkit auttavat hahmottamaan omalle yritykselle sopivat teot. Yritysesimerkit mm. Vincit, Luonkos, Havuka, Hullu Poro, Islet Group, Lumiukkomaailma.

Koulutus on suunnattu yrittäjille sekä yrityksissä tuotekehityksestä tai markkinoinnista vastaaville. Kahdessa puolen päivän toteutuksessa pääset hyvin omassa tarinallistamisessa eteenpäin. Koulutus sopii erityisesti elämysaloille, kaupan- ja palveluliiketoiminnan parissa toimiville yrityksille. Tänä päivänä palvelun elämyksellisyydestä on toki hyötyä kaikilla liiketoiminnan aloilla. Koulutuksen esimerkit laaditaan aina osallistujien mukaan.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

• Johdanto: erottuva bisnes ja käytännön tarinallistamisen periaatteet

• Esimerkit tarinateoista: palveluprosessit, palveluympäristö ja markkinointiviestintä

• Tarinateot palvelun tasolla, tarina yksityiskohdissa, aistikokemusten merkitys

• Tarinateot palveluympäristössä, tarina tilassa ja sen eri elementeissä

• Tarinateot markkinointiviestinnässä, tarina somessa ja digimarkkinoinnissa

Aloita syksy pohtimalla sitä, miten otat yrityksesi omista erottuvista ja elämyksellisistä tarinaelementeistä kaiken hyödyn irti.Lue lisää yhteistyöstämme LAB Muotoiluinstituutin kanssa ja varaa paikkasi syyskuun verkkokoulutuksiin täällä.

Kiinnostuitko koulutuksista? Laita viestiä ja jutellaan lisää.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirjeen Tarinalammas toimittaa postilaatikkoosi kerran kuukaudessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »