Bää! Kevätaurinkoa kuonoon! Ja se on maaliskuun villan aika. Tällä kertaa loikimme Niittyvillan merkeissä. Se on jotain koettua ja nähtyä, mitä olemme nähneet matkoillamme. Kohtasimme Suomen ensimmäisen tekoälytaiteilija Taika Jalohaikaran syksyllä Tampereen Crazy Townin aamutilaisuudessa. Taika esitteli todella innostavasti tekoälykuvien erilaisia mahdollisuuksia. Varsinkin matkailumarkkinoinnissa kuvat ja visuaalisuus ovat tärkeässä roolissa.
Tästä syystä kutsuimme hänet kertomaan lisää tekoälykuvista ja etenkin siitä, miten tekoälyä ja tekoälykuvia voisi hyödyntää matkailussa. Miten matkailuyrittäjä voi aloittaa tekoälykuvien käytön omassa liiketoiminnassaan? Millaisilla ohjelmilla tekoälykuvia voi tehdä? Miten voit ostaa kuvia tekoälykuvien tekijältä? Katso tästä alta, mitä Taika vastasi näihin kysymyksiin. Taika kertoo Annelle myös sen, miten minut eli firman fiktiivisen pomon Tarinalampaan voisi herättää vielä enemmän eloon tekoälyn avulla? Kaikenlaista sitä kuulee, kun elämässä pitkälle loikkii. Mutta ehkä tuossa jotain ideaa on, katso alta älytaiteilijan hyvät vinkit.
Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta Instagramissa ja Facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.
Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirjeen Tarinalammas toimittaa postilaatikkoosi kerran kuukaudessa.
Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014). Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran?
Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä