Julkaistu 30.11.2020

Bää! Tervetuloa marraskuun Tarinavillan pariin. Tällä kertaa haluan kertoa sinulle Green Care -yritys Alkumaan tarinallistamisen projektista.

Green Care -alan yritys Alkumaa on perustettu tukemaan lasten ja nuorten fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Yritys tarjoaa lapsille ja nuorille ammatillisesti ja luovasti toteutettua ryhmätoimintaa ja mielekästä yhdessä tekemistä maatilan arjessa.

Innovaatioseteli-rahoitus mahdollisti asiakaskokemuksen tarinallistamisen

Alkumaan Niina Merivirta lähti Innovaatioseteli-rahoituksella kehittämään yrityksen toimintaa tarinallistamisen avulla yhdessä Tarinakoneen kanssa. Tavoitteena oli saada toimintaan lisää elämyksellisyyttä ja erottua muista vastaavista toimijoista. Uudistuksen alla olivat projektin käynnistyessä myös yrityksen verkkosivut.

Miten projekti sai alkunsa? Millainen ydintarina Alkumaalle syntyi? Miten Alkumaa on hyödyntänyt ydintarinaa yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä?

Loikkaa tästä katsomaan Annen ja Niinan keskustelu Alkumaan tarinallistamisen projektista.

Lisää tietoa videolla mainitusta Avoin Tarina -menetelmästä löydät täältä. 

Millainen ydintarina Alkumaalle valmistui?

Katso tästä pieni tarinavideo, joka on tiivistelmä Alkumaa Oy:lle tehdystä ydintarinasta. Näitä videoita teemme jatkossa myös muiden asiakkaidemme tarinoista. Näin pääset tutustumaan entistä enemmän siihen työhön, jota Tarinakoneessa tehdään!


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen palveluiden tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »