Julkaistu 29.10.2023
Tarina matkailun tuotteistamisessa.

Bää! Tervetuloa meidän lokakuun villan pariin, se on tässä kuussa Vierasvilla eli oppia muilta. Tällä kertaa tässä mukana myös tarinavilloja. Pääset tutustumaan Nuuksion Taika yrityksen ydintarinaan ja kuulemaan yrittäjä Satu de Weerdin ajatuksia matkailuyrityksen liiketoiminnan kehittämisestä ja tarinallistamisesta. Satu kertoo muun muassa siitä, miten hän on hyödyntänyt Kalevalaa matkailupalveluiden tuotteistamisessa. Lisäksi aiheena on myös ydintarinan päivittäminen. Videolta kuulet, miten Satu ja Anne pohtivat asiaa yhdessä. 

Matkailuyrityksen tuotteistamisen prosessi lähtee liikkeelle koko yrityksen elämyksellisen ydintarinan tunnistamisesta. Tästä tarinasta ammennetaan elementtejä tuotteistamiseen. 

Yhteistyömme Nuuksion Taian kantaa yli 10 vuoden taakse. Tässä pieni referenssitarina vuosien takaa yhteistyöstämme. 

Pääset katsomaan Sadun ja Annen yhteisen juttuhetken tästä alta. Video on tehty englanniksi, koska teemme täällä Tarinakoneessa töitä sen eteen, että myös kansainväliset seuraajamme pääsevät oppimaan lisää tarinallistamisesta matkailussa. 


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta instagramissaja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirjeen Tarinalammas toimittaa postilaatikkoosi kerran kuukaudessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »