Julkaistu 20.08.2013

Lokakuun ensimmäisenä päivänä järjestetään Tampereella seminaari lisätystä todellisuudesta.  Lisätyllä todellisuudella (Augmented Reality, AR) tarkoitetaan virtuaalisten objektien tuomista fyysiseen maailmaan.
Tämä kuulostaa aika villiltä, mutta on mitä suuremmissa määrin jos ei jo tätä päivää, niin ainakin lähitulevaisuutta. Fyysisiin esineisiin, esimerkiksi kuviin, voidaan sisällyttää tietoa, jonka pystyy lataamaan esille mobiililaitteen avulla.
Katso esimerkki lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä alla olevasta videosta:

Lisätyn todellisuuden hyödyntäminen matkailussa

Mitä tämä voisi tarkoittaa meidän matkailutoimijoiden näkökulmasta? Voitaisiin laittaa opastusreiteille kuvia, joista pystyy lataamaan esiin kyseisen paikan historiaan esittelevän sivuston tai kuulemaan paikallisen asukkaan kertoman aidon tarinan. Hotellihuoneen seinällä olevasta valokuvasta voisi ladata tietoa kuvasta, tai vaikkapa lapsille iltasadun tervehdyksenä metsän eläimiltä.  Tai ravintolan menusta voisi suoraan ladata kännykkään kuvan keittiöstä ja näin näkisi videon siitä, miten ruoka on valmistettu.
Tarinallistaja minua kiinnostaa luonnollisesti se, miten näihin lisätyn todellisuuden palveluihin voidaan luoda juonellisuutta ja syy-seuraus –suhteita tarinan avulla. Näenkin, että tarina voi toimia linkkinä fyysisen ja virtuaalisen välillä. Sisällöntuottamisen osalta lisätty todellisuus tarjoaa huikeat mahdollisuudet!

ARea 13 –seminaari 1.10.2013 Tampereella

ARea 13 -seminaari järjestetään Tampereella, Työväenmuseo Werstaan Galleria Bertelissä tiistaina 1.10.2013.
Seminaaripäivä koostuu useista asiantuntijaluennoista sekä iltapäivällä esillä olevista demopisteistä, joissa osallistujilla on mahdollisuus kokeilla ja tutustua tarkemmin erilaisiin lisätyn todellisuuden sovelluksiin.
Tarinakone on mukana seminaarissa vetämässä yhtä demopistettä: “Tarinalähtöinen palvelumuotoilu luo sillan virtuaalisen ja fyysisen välille” yhdessä yhteistyökumppani Citynomadin kanssa. 
Ilmoittaudu maksuttomaan seminaariin tästä 24.9.2013 mennessä!

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »