Julkaistu 05.07.2022
tarina erottaa ja vakuuttaa työnhaussa

Bääää! Tervetuloa helteisen heinäkuun vierasvillan pariin, täällä ollaan jo kesälaitumilla ihan muina lampaina. Mutta siitä huolimatta nyt on hyvä aika jutella tarinasta työnhaussa.

Maailman muuttuessa yhä useampi hakee myös uutta suuntaa työuralle. Työnhaussa erottuminen ja omasta osaamisesta tehokkaasti ja mieleenpainuvasti viestiminen on entistä tärkeämpää. Aihe on ollut täällä Tarinakoneessa ajankohtainen tämän kevään, koska olemme työstäneet meidän uutta verkkokurssiamme oman osaajatarinan tekemisestä. Kurssi on nyt myynnissä, siitä tietoa myös tässä alla.

Muutamia vinkkejä muilta asiantuntijoilta – miten otat tarinan käyttöön työnhaussa?

Piilo-osaajat ry on valtakunnallinen eri alojen asiantuntijaverkosto, työnhakuyhteisö ja osaajagalleria, joka tekee osaajien löytämisestä ja osaamisen markkinoinnista helppoa, hyödyllistä ja kuplivan hauskaa. Piilo-osaajat sivustolla Salla Hiltunen kirjoittaa tarinoiden ja tarinankerronnan hyödyntämisestä työnhaussa. Lue Sallan vinkit täältä.

Taru Tammikallio kirjoittaa Tiia Konttisen blogissa siitä, miten myös bloggaamisesta voi olla apua työnhaussa ja oman osaamisen esiin tuomisessa. Taru kysyy: ”Miten sinä myyt itsesi työnantajalle?” Ja jatkaa ohjeistamalla hyvin:

”Mieti, mitkä ovat omat vahvuutesi. Missä asioissa sinä kukoistat ja olet parhaimmillasi? Ja tietysti se tärkein; mitä sinä haluat tehdä ja mikä saa sydämesi sykkimään? Kun tiedät, kuka olet ihmisenä ja työntekijänä, sinun on paljon helpompaa lähteä tuomaan osaamistasi ja persoonaasi esille. Blogin ja oman henkilökohtaisen sivun kautta se onnistuu.”

Myös LinkedIn profiilia voi kehittää paremmaksi tarinan avulla. Voit miettiä esimerkiksi sitä, miten perustelet osaamistasi tarinoiden avulla. Lue vinkit LinkedIn-profiilin kehittämiseen täältä Zenton blogista.

Uusi verkkokurssi: Näin teet oman osaajatarinaasi

Näin teet oman osaajatarinasi -verkkokurssi on nyt myynnissä 31.7.22 asti tarjouksella, joka sisältää myös mahdollisuuden saada sähköpostitse vinkit tarinan kehittämiseen elokuun loppuun mennessä.

Saat kurssin kaikki 7 modulia käyttöösi heti. Kurssi on käytössäsi vuoden loppuun asti. Voit ladata kurssilta itsellesi Stooripuun ja kolme erilaista avoin tarina -pohjaa osaamistarinan kirjoittamista varten. Saat verkkokurssilta hyvät ohjeet oman osaajatarinan tekemiseen niin videon kuin tekstin muodossa. Kurssilla on 14 päivän tyytyväisyystakuu. 

Kurssi on suunnattu etenkin heille, jotka haluavat erottua työnhaussa tarinalla. Kurssista on kuitenkin varmasti hyötyä kaikille, jotka haluavat kehittää omaa viestintäänsä ja viestiä omasta omaamisesta tarinan avulla.

Voit lukea lisää ja ostaa kurssin tästä.

Kurssi koostuu yhteensä 7 modulista

1. Johdanto
 
Tässä osioissa saat perustiedon kurssin sisällöstä, tavoitteista ja kouluttajasta. Kun olet tutustunut johdantoon, tiedät miten valmistautua.

2. Stooripuu – Lataa itsellesi oma Stooripuu-kuva! 
Tutustutaan Stooripuu-menetelmään ja siihen, miten voit hyödyntää sitä oman osaamistarinasi elementtien tunnistamisessa.  Opit miten voit kirjoittaa tarinasi kolmeen erilaiseen osaajatarina-formaattiin.

3. Stooripuun juuret 
Stooripuun juurakon timantteihin tunnistat osaamisesi tärkeimmät asiat, mihin osaamisesi perustuu? 

4. Stooripuun runko 
Stooripuun rungon kohdalle kirjoitat ylös sen ammatin ja työnkuvan, josta unelmoit. Rungon ympärillä oleviin nuoliin kirjoitat näkyville sen millaisia työtehtäviä toivot, että tuleva työsi pitää sisällään? 

5. Stooriopuun oksisto
Puun oksistoon tunnistat ja ideoit mielleyhtymäkartan muodossa erilaisia tarinaelementtejä. Mistä elementistä osaamistarinasi voisi muodostua? Lopuksi valitset parhaimmat elementit jatkoon.

6. Oma osaamistarina – lataa itsellesi oma avoin tarina-pohja! 
Seuraavaksi kirjoitat osaamistarinasi ensimmäisen version. Tarinan kirjoittamisessa voit hyödyntää Avoin Tarina -formaattia. 

7. Tarinan visualisointi
Tärkeä osa oman osaamisen esiintuomista on tarinan visualisointi. Lopuksi saat vinkkejä siihen, miten voit suunnitella oman tarinasi visualisointia. 

Saat kaikki modulit käyttöösi saman tien. Kurssi käytössäsi tämän vuoden loppuun asti. Voit ostaa verkkokurssin käyttöösi heti. Aloita nyt oman osaajatarinasi tekeminen tästä ja erotu omalla tarinalla työnhaussa!


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »