Julkaistu 28.09.2020

Bää! Se on loikka & kohti uutta syksyä! Matkailussa rakennamme usein elämyksiä luontoon. Se onkin mitä parhain matkailuelämysten näyttämö. Mutta millaisia elementtejä voimme tuoda luontoon osaksi tarjoamaamme tarinakokemusta?

Kun rakennat esimerkiksi tarinallisia reittejä ympäristöön, tee se luontoa kunnioittaen. Hyödynnä aitoja raaka-aineita, jotka eivät ole luonnolle vaaraksi. Käytä luonnon omia aineksia ja ympäristössä valmiina olevia asioita osaksi tarinaasi. Ota hyöty siitä mikä on ainutlaatuista juuri sinun matkailuyrityksesi ympäristössä!

Muutama viikko sitten tein retken lähiseuduille Teiskoon, jossa tutustuinkin sattumalta aivan mahtavaan Teiskon viiniin, ja heidän Viinikioskiin. Suosittelen!

Samalla reissulla päätimme loikata myös Juupajoen rotkoon. Ei hätää, tämä oli hyvin miellyttävä kokemus!

Rotko yllätti mystisellä luontoreitillä ja hauskoilla hahmoilla.  Se sai myös pohtimaan hahmojen ja tarinallisten elementtien käyttöä luontoympäristössä. Juupajoen rotkossa hahmot sulautuivat metsän siimekseen hienosti, aivan kuin ne olisivat osa alkuperäistä maisemaa.

Juupajoen reitillä hahmot ovat myös näyttämässä suuntaa, mitä kohti seuraavaksi. Juonellista tarinan kuljetusta olisi toki voinut olla enemmänkin. Tietysti on hyvä antaa paljon tilaa myös asiakkaan omalle mielikuvitukselle.

Toinen kokemus metsään rakennetusta reitistä, tulee mieleeni Suomussalmelta muutaman vuoden takaa. Sieltä löytyy Soiva Metsä – josta Tarinalampaanakin kovasti pidin. Suomussalmella olemmekin koulutuksen merkeissä jo taas marraskuussa tänä vuonna.

Kun rakennat elämyksiä luontoon, mieti millaisia elementtejä käytät. Muista, että myös digitaalisuus on yksi kestävä vaihtoehto tuoda tarinallista sisältöä mukaan luontoympäristöön, esimerkiksi mobiiliopastusten kautta.

Joko olet tutustunut ilmaiseen Maiseman tarina -oppaaseen? Oppaasta löydät paljon käytännönläheisiä vinkkejä tuotteistamiseen, myös tarinallistamiseen, silloin kun palveluympäristösi on maisema.  Oppaassa on mukana tarinallistamisen esimerkkinä, Jättiläisenmaa Paltamosta.

Kaipaatko apua tilan tai ympäristön tarinallistamiseen? Yhdessä tilasuunnittelija Hanna Niemelän kanssa toteutamme Tarina Tilassa -valmennuksia, joissa autamme rakentamaan tarinallisuutta yrityksen tiloihin ja ympäristöön. Valmennukset onnistuvat myös etänä! Ota yhteyttä niin kerromme Hannan kanssa lisää Tarina Tilassa-valmennuksista.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2025 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »