Julkaistu 16.04.2020

 

Bää! On jälleen uuden villan aika! Tällä kertaa vuorossa on Niittyvilla. Se on aina jotain kentällä koettua ja opittua, oivalluksia, jotka ovat syntyneet matkan varrella tekemisen kautta Tarinakoneen asiakasprojekteissa ja tarinapajoissa ympäri Suomea.

Verkkokoulutusten toteuttaminen etänä on saanut meidät Tarinakoneessa pohtimaan, miten tarinallistaminen voisi olla läsnä yrityksen verkkokursseissa, etäkoulutuksissa?

Päätin kerätä tähän Niittyvillaan nyt muutamia huomioita sinulle avuksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarinallistaminen voi antaa etätoteutukselle lisää rakennetta. Se voi auttaa myös sinua kouluttajana pitämään koulutuksen paremmin kasassa ja luomaan syy-seuraus-suhteita koulutuksen eri vaiheiden välille, innostaa ja sitouttaa osallistujia mukaan tekemiseen.

Tarinakone on auttanut asiakkaita hyödyntämään tarinallistamista myös verkkokursseissa.

ZestMark Oy on hyödyntänyt tarinallisuutta yrittäjyyden verkkokurssilla. Kurssilla seikkailevat yrittäjille tutut hahmot Verokarhu, Virallinen Marmattaja ja Ilona Onnenkantamoinen. Lue lisää.

Puusta Puuhun yritys hyödyntää tarinallisuuutta verkkokursseillla, jotka on suunnattu eritysesti uusille metsänomistajille.

Tutustu myös!

Museoliitto tilasi Mediamaisterilta Kulttuuriperinnöstä potkua peliin -verkkokoulutuksen, joka tehtiin tarinan muotoon. Kurssilla seuraat kahta kuvitteellista pelisuunnittelijaa, jotka tutustuvat kulttuuriperintöön ja museoihin ideoidessaan uutta peliä kuvitteelliselle Karhuvaaran kunnalle. Vauhtia opiskeluun tuovat hahmot, joiden dialogi vie mielenkiintoisella tavalla opiskelua eteenpäin ja antaa kohdennetusti hyödyllistä tietoa ja ideoita.

Tutustu koulutukseen tästä.

Christina Sanders on koonnut tähän artikkeliin perusasioita tarinankerronnan hyödyntämisestä verkkokouluttamisessa.

18 Free Digital Storytelling Tools For Teachers And Students, Christopher Pappas on koonnut tähän artikkeliin monia digitaalisia työkaluja. Artikkeli päivitetty 2015. Uusia ohjelmia syntyy kentälle koko ajan. Valitse ohjelmista ne, jotka toimivat sinulle parhaiten. Älä ota käyttöön liikaa apuohjelmia/sovelluksia, keskity muutamaan. Hallitse ne hyvin ja hyödynnä niitä sinun verkkokoulutusten tarinallistamisen tyyliisi sopivalla tavalla!

Haluaisitko Tarinakoneelta apuja verkkokoulutuksen tarinallistamiseen?

Tarjoamme 31.8.2020 saakka verkkokurssien tarinallistamiseen liittyvät etäkonsultoinnit hintaan 900 euroa +alv. 24 %. Verkkokoulutuksen etäkonsultointi sisältää ennakkoperehtymisen verkkokoulutuksesi sisältöön ennakkokysymysten avulla ja tämän jälkeen tunnin kestoisen Zoom-istunnon asian äärellä, jossa autamme sinua luomaan tarinallisuutta verkkokoulutukseesi. Luodaan yhdessä verkkokoulutukseesi vahvempi punainen lanka!


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »