Julkaistu 10.10.2019

 
Bäää, se on lokakuun värikkäät ja pimenevät illat, ja mitä parhain aika kokoontua Niittyvillan äärelle. Syyskuussa olimme Svenska Kulturfondenin Hallå! Kerro tarinasi-seminaarissa puhumassa tarinallistamisesta.
Meidän jälkeemme puheenvuoron piti Bruce Oreck. Tässä Niittyvillassa haluan kertoa sinulle mitä Bruce sanoi tarinasta. Hän kiteytti tarinankerronnan totuudet seuraavalla tavalla.
Tarinoissa on kyse arvoista
Vältä monimutkaista kieltä.
Ole yksityiskohtainen.
Ole henkilökohtainen. Käännä katse itsestä toiseen.
Ole rohkea. Mene riittävän pitkälle!
Pidä hauskaa. Me rakastamme nauramista.
Kerro tarina, joka on totta. Mutta muista, että tarinassa ei ole kyse faktoista.
Kiinnitä huomio nopeasti, sinulla on vain 9 sekuntia aikaa!
Hyvät tarinat ovat yhtä mieltä maailmankuvamme kanssa. Luo tarinoita, jotka saavat kuulijan tuntemaan olonsa turvatuksi ja viisaaksi.

Minun tarinavillojani ilahdutti erityisesti se, että Bruce toi esiin, että erityisesti me suomalaiset olemme tarinakertojia.
” I think more than any other country, Finland is the land of storytellers.”
Näin me Tarinakoneessakin haluamme asian nähdä. Ja me täältä Suomessa voimme yhdessä näyttää suuntaa myös tulevaisuuden osalta.
Tarina ei ole vain uusia teknisiä tarinankerronnan muotoja. Se on myös tarinan hyödyntämisen uusia menetelmiä, kuten esimerkiksi tarinallistaminen.
Tarinalampaana kiinnitin huomiota siihen, että Brucen esityksen esimerkeissä oli erityisen paljon valloittavia koiria. Tiedämmehän, että Bruce tykkää koirista! :)
 


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.
Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 
Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä
 

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »