Julkaistu 13.08.2024

Bäää! Tunnelmallista elokuuta, ystävä hyvä. Se on Tarinalammas tässä taas uusien villojen merkeissä. Käväisin kesän aikana Etelä-Pohjanmaalla laitumella nauttimassa lakeuden tunnelmista. Samalla otin pientä huoltoa kuontalooni. Fiktiiviset villani onkin nyt hyvin trimmattu, ja olen valmis syksyn keikoille Annen kanssa. Jatkamme tuttuun tyyliin tarinallistamisen luentojen, pajojen ja yritysten, organisaaatioiden sekä alueiden ydintarinoiden parissa.

Tässä elokuun tarinavillassa matkaammekin takaisin lakeuksille ja tutustummme Etelä-Pohjanmaan matkailun myyntivalttien laatimiseen ja niihin liittyviin tarinoihin. Anne sai tähän villaan vieraaksi SEAMK:ista projektissa osallistujina mukana olleet Sanna Jyllilän ja Elina Järvisen. Molemmat ovat kokeneita matkailun asiantuntijoita ja toimivat matkailun koulutuksen sekä hankkeiden parissa SEAMK:issa.

Tässä tarinavillassa käydään läpi alueellisen matkailun vetovoiman kehittämistä ja tämän tämän projektin kulkua sekä tuloksia. Miten Etelä-Pohjanmaan matkailun myyntivaltit löydettiin? Mitä hyötyä oli siitä, että projektissa hyödynnettiin tarinallistamista? Jos sinua kiinnostaa matkailukohteen vetovoiman kehittäminen, tarinalähtöinen tuotteistaminen ja aluemarkkinointi, olet oikeassa paikassa!

Osana tarinallistamisen prosessia tehtiin erilliset tarinat Etelä-Pohjanmaan matkailun valituille myyntivalteille ja sen lisäksi tämä alueen oma ydintarina, jonka löydät tästä alta.

Etelä-Pohjanmaan matkailun myyntivaltit: ydintarina matkailun tuotteistamisen ja markkinoinnin tueksi

Olipa kerran lakeus. Lakeus on maisema mutta myös mielentila. Lakeutta asuttavat ainutlaatuiset eteläpohjalaiset. Kun eteläpohjalaiset aamulla heräävät uuteen päivään, he näkevät aina lakeuden silmiensä edessä tai aistivat sen läsnäolon vahvana sisimmässään.

Lakeudella on aina ollut vaikutuksensa eteläpohjalaisiin. Sen ansiosta eteläpohjalaiset ovat aina tehneet komeita asioita. He saavat päähänsä suuria aatoksia, ja myös toteuttavat niitä. He katsovat lakeutta ja heidän sydämessään herää aina toive jostain vielä suuremmasta ja paremmasta. Näin eteläpohjalaisuus saa yhä komeampia muotoja.

Yrittäjät ovat saaneet älyttömiä ideoita, jotka ovat aina ihmetyttäneet niitä, jotka löytävät tiensä lakeuksille asti. Eteläpohjalaisten puheessakin näkyy leveä puheenparsi. Lakeuden vaikutuksia varmasti sekin.

Eteläpohjalaisten sydämessäkin tuntuu olevan aina hyvin tilaa uusien ystävien kohtaamisille, juhlimiselle, musiikille ja kokemuksille. Edelleen tänä päivänäkin lakeus elää ja voi hyvin.

Viesti on kiirinyt peltojen yli. Ihmeellisestä lakeudesta ja sen vieraanvaraisista ihmisistä tiedetään jo muuallakin. Yhä useampi löytää tiensä tänne lakeuksille ja ammentaa siitä omaan elämäänsä. Lakeus tervehtii kulkijaa niin kesällä, syksyllä, talvella kuin keväälläkin. Täällä on tilaa hengittää, kokea ja tuntea.

Voit tutustua Etelä-Pohjanmaan matkailun myyntivaltteihin myös täällä.


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta Instagramissaja Facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirjeen Tarinalammas toimittaa postilaatikkoosi kerran kuukaudessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinakone Oy:sta voit ostaa tarinallistamisen luentoja, valmennuksia, sparrausta sekä yrityksille ja alueille elämyksellisiä ydintarinoita. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »