Julkaistu 11.12.2013

Mitä asioita kannattaisi huomioida tehdessään yrityksen ydintarinaa?
Käyn läpi yhden tavan rakentaa tarinaa Nuuksion Taika Oy:n syntytarinan kautta. Mitä asioita pitää ottaa huomioon ja miten ne voivat ilmetä tarinassa?
Nuuksion Taika Oy Dramaturgia koukuttaa asiakkaan kokemaan Tarinakone 20113
ALKUSYSÄYS – MISTÄ KAIKKI ALKOI? KUKA/MIKÄ ON YRITYKSESI TARINAN HAHMO? ESITTELE!
Olipa kerran kauan sitten Katajanhaltija, joka matkasi maailmojen laidalta kohti Pohjolan perukoita. Katajatar lensi joutsenen selässä Lapin taika sydämessään. Suuri lintu oli saamen kielellä nimeltään njukča.
MIKSI YRITYS ON MITÄ ON? SYY-SEURAUS-SUHTEET? TEE NÄKYVÄKSI!
Tästä tämä erityinen alue sai myöhemmin nimensä Nuuksio.
 SYVENTÄMINEN: MIKSI? MITÄ? LUO TARINALLE KÄÄNNE.
Oli jääkausi ja eteläisen Suomen kohdalla joutsen törmäsi jäisiin vuoriin, jotka nousivat tähtiin asti. Joutsen vierähti nurin ja Katajatar putosi kylmään ja jäiseen maahan.
KÄÄNNE!
Onneksi metsän kuningas Otso löysi haltijan ja vei hänet lämpimään. Metsän yrtit paransivat kylmästä kangistuneen haltijan, joka oli tähdistä pudotessaan kolhiintunut.
MILLAINEN YRITYKSESTÄ TULI? MITEN TAPAHTUMAT VAIKUTTIVAT YRITYKSEN SYNTYYN?
Niin kauan paistoi aurinko pohjolaan asti, että lopulta jää suli pois. Vesi virtasi kallioilta ja muodosti kalliopainanteisiin pieniä, kirkkaita metsälampia. Ilvekset, ketut, karhut, hirvet ja peurat tulivat metsään, johon Katajattaren mukana oli tullut annos Lapin taikaa.
 TARINA OSANA YRITYKSEN PALVELULUPAUSTA: MITÄ LUPAAMME ASIAKKAALLE TARINAN KAUTTA?
Katajatar hoiti metsän eläimiä ja tarjosi heille apunsa. Tästä syystä metsä halusi kiittää haltijaa. Se tarjosi haltijalle kaikkein parhaimmat antinsa, marjat, sienet, kalat ja riistan. Nykyään Katajattaren asuttama ja suojelema metsä onkin kansallispuisto. Metsän aarteet ja luonnon parantavat voimat Katajatar antaa ihmisille, jotka saapuvat vierailulle Nuuksioon Taikaan.
LOPPUHÄIVYTYS – MILTÄ ASIAKKAASTA TUNTUU, KUN PALVELULUPAUS ON LUNASTETTU? MIKÄ ON YRITYKSEN TARJOAMA TARINAKOKEMUS?
Ja silloin tuntuu siltä kuin Katajatar toisi vieraille tähdet taivaalta.

Nuuksion Taika Oy:n syntytarinasta tehtiin myös englanninkielinen video, joka toimii ikään kuin trailerina yrityksen tarjoamaan tarinakokemukseen. 

Tarinankirjoittajan muistilista

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »