Julkaistu 25.08.2010

Tervetuloa mukaan ystävä! Tämä on yritykseni Tarinakoneen blogi. Kerron täällä yritykseni toiminnasta ja kerään blogiin tarinankerronnan soveltamiseen ja elämyssuunnitteluun liittyvää tietoa. Toivon, että tästä blogista olisi hyötyä ja iloa kaikille aiheesta kiinnostuneille. 
Oma yritystoimintani keskittyy elämyspalveluiden tarinallistamiseen. Toimintani liittyy osin myös palvelumuotoiluun. Suunnittelen konsepteja tarinallistamalla ja kirjoittamalla tarinallisen tason sisältäviä käsikirjoituksia palveluille. Kun materiaalia on paljon, tarvitaan joku, jolla on ammattitaito ja luovuutta tiivistää tuosta materiaalista helmi.

Mutta aloitetaanpa tämä blogi Mä ilo lakista.  
Eräänä tiistaina viime keväänä heräsin ovelta kuuluvaan kovaan räminään. Kuulosti aivan siltä, että posteljooni olisi tunkemassa sisään Keskisuomalaisen mukana postiluukusta. Unisena kömmin katsomaan mistä oli kyse. Sanomalehti oli rypistyneenä lattialla. Sen lisäksi lattialta löytyi postiluukun osia, lasin sirpaleita ja sukunimeni kirjaimet hujan hajan lattialla. No sirpaleethan tuovat onnea. Aloin asetella kirjaimia takaisin oikeaan järjestykseen. Mutta sitten ajattelin, että nimeni voisi toki olla persoonallisempi kuin Kalliomäki. Aikani kirjaimia siirreltyäni huomasin suureksi ilokseni uuden sukunimeni olevan Mä ilo lakki.  
Mä ilo lakki. Se on itse asiassa myös Tarinakoneeni missio: olla ilo lakki. Lisätä tarinoiden avulla elämyksellisyyttä ja ihmisten välistä kohtaamista. Tuottaa maailmaan hiukan lisää iloa.  
Lisäksi Mä ilo lakin tarina muistuttaa siitä, mikä luovassa työssä on mielestäni hyvin olennaista. Vahinko, erehdys tai särö on aina myös mahdollisuus. Usein juuri sitä kautta löydämme etsimämme tuoreen näkökulman, joka on ollut siinä silmiemme edessä koko ajan.

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »