Julkaistu 12.06.2015

Miisa Heleniusta, harmittaa, kun  kun jostain syystä maailman tunnetuimman 500 brändin joukossa ei ole yhtään suomalaisyritystä. Listalla on kuitenkin 7 ruotsalaisyritystä, 3 norjalaisyritystä ja 3 tanskalaisyritystä.
Miisa on päättänyt kantaa kortensa kekoon ja tekee nyt töitä sen eteen, että tulevaisuudessa myös suomalaisia yrityksiä löytäisi listalta.

Tähän liittyen hän on startannut videoblogisarjan, jonka tavoitteena on saada yrityksiä Global 500 – listalle. Miisa on myös RMP valmentaja. Olin pitämässä valmentajille tarinatyöpajaa viikko sitten ja samassa yhteydessä Miisa haastoi minut mukaan kampanjaan, ja minähän lähdin.

Tässä Miisan kuvaama video, jossa kerron miten minun mielestäni suomalaiset yritykset pääsisivät mukaan tuolle listalle:

Kiitos vielä Miisalle kutsusta ja videosta! Tehdään yhdessä rohkeampia tekoja, että saadaan suomalaisia yrityksiä mukaan listalle.
Omalta osaltani olen päättänyt ottaa syksyllä rohkeampia askeleita. Tulen tekemään yhä enemmän videoita, joissa kerron teille tarinallistamiseen liittyviä vinkkejä.
Videolla esiintyminen on menemistä omalle epämukavuusalueelleni. Tämä siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi), että olen tehnyt itse uraa kameran takana tv- ja elokuvatuotannoissa. Aikoinaan olinkin tunnettu siitä, että jos kuvauspaikalla tehtiin making of -videoita juoksentelin pakoon kameroita.
Kasvua tai yritystoiminnassa parempaa tulosta ei kuitenkaan tapahdu mukavuusalueella, eikä siinä oikeastaan mitään innostavaa olekaan. On kuljettava kuin tarinoiden sankarit, seikkailumielellä ja uteliaana aina uusille tuntemattomille alueille katsomaan mitä uutta löytyy kun uskaltaa rikkoa omia rajojaan.
Rohkeutta toimia eri tavalla tarvitaan myös siihen, että suomalaiset yritykset pääsevät mukaan maailman tunnetuimpien brändien listalle.
 

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »