Julkaistu 28.01.2014

Vietin sekä torstain että perjantain matkamessuilla Helsingissä. Esittelimme Suomen Matkailukonsultit Oy:n Jouni Ortjun kanssa yhteistä valmennusohjelmaamme ”Tarinallistamalla tulosta”. Tuosta kerron lisää vielä tässä lähiaikoina. Esitteen tästä valmennuksesta saa pyytämällä vaikkapa sähköpostitse!
Edellinen postaukseni täällä blogissa käsitteli kiehtovan yrityshahmon luomista. Matkamessuilla kiinnitinkin nyt erityistä huomiota hahmojen käyttämiseen. Muutamilla osastoilla hahmoja jo hyödynnettiin, tosin vieläkin vahvemmin voisi hyödyntää tarinallisuutta  ja rakentaa kokonaisuutta, pohtia messuasiakkaan tarinapolkua osastolla.
Dinosaurus Oulu Matkamessut 2014 Tarinakone
Matkamessujen Oulun osastolla karjahteli dinosaurus; Oulun Museo- ja tiedekeskuksen ensi kesän vetonaula. Avonainen ja iso messuosasto toimi hyvin ja dinosaurus herätti kiinnostuksen, varmasti ainakin perheen pienemmissä. Dinosaurus tepasteli kouluttajansa kanssa osastolla, ja karjahteli välillä kovaan ääneen. Tämä oli varmasti yksi messujen erikoisimmista näyistä. Age of the Dinosaur-näyttely nähdään ensimmäistä kertaa Britannian ulkopuolella ja se kattaa koko Oulun Taidemuseon ensimmäisen kerroksen.
 

Rauma on tunnettu pitsiviikoistaan ja Rauman osastolla ihastuttikin ihana Pitsi-Missi. Pitsimissikilpailu on yksi Suomen vanhimmista missikilpailuista; se on järjestetty joka vuosi vuodesta 1978 lähtien.
 

Rovaniemen osastolla minua tervehti  sympaattinen jääkarhu. Punaisen osaston edessä valkoinen karhu erottui hyvin. Yksi hahmon etu on se, että se toimii ikään kuin sisäänheittäjänä osastolle, kiinnittää asiakkaiden huomion. Kovin samankaltaisia osastot edelleen messuilla ovat, joten toisaalta erottuminen ei tässä valossa ole edes kovin vaikeaa!
AjanKaiku Sofia ja Adelina
Kokkolan osastolla tutustuin AjanKaiku-yrityksen luomiin hahmoihin. Täti Sofia ja neiti Adelina ovat matkanneet Kokkolasta Helsinkiin asti. Täti Sofialla on tekemistä veljentyttärensä Adelinan kanssa joka on kovin vallaton merikapteenin tytär. Täti Sofia opettaa Adelinalle niitä taitoja, joita hänen mielestään nuoren tytön piti oppia, jotta saisi itselleen hyvän ja jopa varakkaan aviomiehen; kodin hoitamista, ruoan laittoa ja käsitöitä.
Täti Sofia ja Neiti Adelina kertoivat ajatuksiaan Kokkolasta ja maailman menosta:

AjanKaiku Kokkolasta matkamessuilla 2014 Kuvannut Tarinakone A Kalliomäki from Anne Kalliomäki

AjanKaiku-yrityksen hahmojen takana ovat Anette ja Kristiina. Tässä he kertovat ajatuksiaan siitä, mitä hyötyä tarinan käyttämisestä:

AjanKaiku Miksi kannattaa tarinallistaa? matkamessut 2014 Tarinakone from Anne Kalliomäki
Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »