Julkaistu 21.03.2013

Maiseman tarina -opas on tarkoitettu yrittäjille ja kehittäjille. Kirja auttaa luomaan maisemapalveluita paikan persoonallisista ominaisuuksista ja rohkaisee tuomaan paikan henkeä esiin yrityksen tuotteissa ja markkinoinnissa. Kirjan on toimittanut Minna Komulainen.

Maiseman tarina - opas maisemapalveluiden luomiseen

Maiseman tarina – opas maisemapalveluiden luomiseen


Olin mukana kirjan tekemisessä tuomassa tarinalähtöisen palvelumuotoilun näkökulmaa.
Tarinallistamisen avulla maiseman palveluita voidaan tuotteistaa ja tehdä niistä elämyksiä. Tarina herättää asiakkaan kiinnostuksen ja synnyttää paikkasuhteen. Näin paikoista tulee inhimillisiä, ne luovat elämyksiä ja niihin on helppo samaistua. Kirjassa kerrotaan Jättiläisenmaa-casesta, jonka tarinallistamisen eteen teimme töitä Kajaanissa. Yhteistyö workshopin jälkeen on jatkunut ja kevään aikana tarinasta on rakennettu Jättiläisenmaan omaa Tarinaidentiteetin käsikirjaa.
Lea Konttinen kirjoittaa Maiseman tarina -oppaan esipuheessa näin: “Visuaalisen kokemuksen lisäksi maisema voi olla tietyssä paikassa syntyvä kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu eri aistien yhteisvaikutuksesta. Maisemaan voi liittyä myös kulttuurisia, historiallisia ja luonnontieteellisiä ominaisuuksia sekä paikallisia tarinoita. Luonnon maisemilla on lisäksi positiivisia vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.”
Suosittelen lämpimästi, että tutustut tähän käytännönläheiseen kirjaan. Voit ladata teoksen pdf-muodossa itsellesi täysin ilmaiseksi täältä.
Maiseman tarina
Opas maisemapalveluiden luomiseen
Julkaisupaikka: Vantaa
Julkaisuvuosi: 2013
Julkaisija: Maa- ja kotitalousnaisten keskus

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »