Julkaistu 15.12.2014
Rovaniemellä sijaitseva Lumiukkomaailma on yksi Tarinakoneen asiakkaista. Reilu vuosi sitten työstettiin ydintarinaa, nyt herätettiin tarinaa eloon järjestämällä Tervetuloa Lumiukot -juhla. Ja syytä juhlaan olikin sillä Lumiukkomaailmaan saapui kolme uutta lumiukkoa pohjoisnavalta! Mutta mitä siis tapahtui?
Perjantai 5.12. Rovaniemi, Joulupukin Pajakylä, Lumiukkomaailma, tilanne alkoi: klo 17.07
Yleisö odotti levottomana. Lopulta odotus kannatti ja kauempana näkyi valkea poro. Poron vetämässä kelkassa näytti olevan aivan kuin kaksi pyöreää valkoista hahmoa. Pienemmistä rohkeimmat lähtivät juoksemaan kohti kelkkaa nähdäkseen pitikö näky paikkansa.
Sieltäkö lumiukot saapuvat_Kuva Eva Lähteenmäki_Tarinakone 2014
Kelkassa oli kuitenkin kolmen sijaan vain kaksi lumiukkoa!  Tarvittiin apua, että lumiukot saatiin ylös kelkasta ja lavalle.
Lumiukot vauhdikas poro. Kuva Eva Lähteenmäki.
Kateissa ollut kolmas lumiukko, rokkikukkona pohjoisnavalla tunnetuksi tullut Kuura löytyi lopulta Joulupukin kammarista. Joulupukki itse talutti kadonneen kaverin paikalle. Huh, sitä helpotusta ja iloa!  Ensin saapuneet lumiukot Kide ja Aurora olivatkin jo menneet ihan myttyyn surusta.
Joulupukki toi kadonneen. Kuva Eva Lähteenmäki_Tarinakone 2014
Joulupukki kertoo, että Kuura oli löytynyt Joulupukin kammarilta soittelemasta rokkia tontuille. Olisihan tämä pitänyt arvata! Kaveri oli pudonnut kelkasta ja pyörinyt lumipallona suoraan kammarille.
Joulupukki ja Kuura Lumiukko. Kuva Lumiukkomaailma Miika Kangasniemi.

Kuva: Lumiukkomaailma/Miika Kangasniemi


Joulupukki piti kauniin tervetulopuheen Pajakylän uusille lumiukoille ja toivotti kaverit sydämellisesti tervetulleeksi.
Joulupukki toivotti lumiukot virallisesti tervetulleeksi. Kuva_Lumiukkomaailma_Miika Kangasniemi
Joulupukin tervehdys päättyi yhteishalaukseen. Tätä on odotettu: nyt Pajakylässä elävät joulun ja talven erilaiset ystävät yhteiseloa!
Joulupukki ja lumiukot. Lumiukkomaailma. Tarinakone 2014.
Lumiukot ja Joulupukki halaavat. Lumiukkomaailma. Kuva Tarinakone 2014.
Lämärinä tunnetuksi tullut Kide tuuletti maalia. Ja opetti samalla yleisölle mitä on lumiukkojen kielellä hurraa!
Kide tuulettaa. Kuva_Lumiukkomaailma_Miika Kangasniemi
Kide lupasi opettaa vieraille lämäreitä. Aurora oli tuonut pohjoisnavalta mukanaan pieniä revontulen kipinöitä ja kutsui ihmiset kanssaan rakentaman näistä taideteosta Lumiukkomaailman aitaan. Rokkukukko Kuura taas lupasi antaa luuta-kitarallaan liukumäessä vauhtia!
Tapahtuma päättyi yhteiseen Rati Riti Ralla -piiriin kolmen uuden lumiukon ympärille ja kunniakujaan, jota pitkin lumiukot astelivat talviseen kotiinsa.
Lumiukkomaailman rakentamista on useana vuonna valvonut Ukko Lumiovimies, joka on tiettävästi sisaruksille myös sukua. Lumiukot eivät puhu, mutta heidän elekieltään osaavat tulkita tontut. Tästä syystä tilaisuuden juontajakin oli ihan tonttu.
Lumiukkomaailma on avoinna niin kauan kuin lunta ja viileetä menoa riittää! Talvikauden päätteeksi lumiukko-sisarukset lähtevät takaisin pohjoisnavalle, josta he sitten palaavat takaisin Pajakylään ensi vuonna.
Aurora_Lumiukko 2014. Anne Kalliomäki_Tarinallistaja. Kuva-Johanna Lassy-Mantyvaara.

Kuva: Johanna Lassy-Mäntyvaara


Pääsin kuvaan aina niin iloisen lumiukko-tyttö Auroran kanssa. Aurora tekee Lumiukkomaailmaan jääveistoksia, jotka kertovat hänen elämästään pohjoisnavalla. Aurora osaa myös napata ilmasta kiinni revontulia. Lumiukkojen tarinaa on ollut Tarinakoneen lisäksi luomassa myös viestintätoimisto Lapin Loitsu. Parhaimmillaan tarinan tekeminen ja jalkauttaminen onkin yhteistyötä eri toimijoiden välillä.
Lumiukkojen tarina on osa kävijän kokemusta koko vierailun ajan, se kasvaa ja kehittyy toiminnan mukana. Otamme myös asiakkaat mukaan luomaan tarinaa!
Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »