Julkaistu 04.01.2017

tapahtuu
Vuoden vaihtuessa on hyvä muistella vielä hetki menneitä. Niinpä päätinkin repiä muutaman kuvan irti  meidän albumista ja pläjäyttää tänne Tarinakoneen blogiin teidänkin tiirailtavaksi.
Olemme ehtineet tehdä Annen kanssa monta ihmeellistä matkaa ja villiä projektia vuoden aikana. Itselläni onkin riittänyt pomona tekemistä pitää yllä jonkimoista rotia tässä firmassa!
 
eventio_tarinakone_tarinallistamisen-tyo%cc%88paja_2016
Eventio Oy:n tarinallistamista vietiin eteenpäin vuoden alussa toteutuneessa tarinatyöpajassa. Ystäväni Tiikerin tarina sai taas uusia muotoja. Evention tarinaprojektin ensimmäisistä vaiheista voit muuten lukea lisää Tarinallistaminen kirjasta.
 
leijona-korkeasaari-zoo-storysheep-tarinakone
Anne liittyi vuonna 2016 mukaan 24hEXPERIENCEn startupin tiimiin. Tähän liittyen olimmekin pitämässä Korkeasaaressa tuotekehitystyöpajan, jossa mukana oli myös Suomenlinna. Minulla kun oli siinä sitten ylimääräistä aikaa niin kävin tämän vaatimattoman olennon kanssa mittelöä rohkeudesta. Arvaa kumpi voitti? Mää tietysti. En mä nyt mikään lammas ole. Tai siis olen, mutta en tavallinen, vaan Tarinalammas. Lammas, jolla on tarina on rohkea ja erottuva. Sinäkin voit olla. Jokainen voi.
viesinta%cc%88_piritta-ja-tarinakone_kuvassa-pomo-tarinalammas
On meitä onnistanut. Meillä on sitten niin suloisia yritysyhteistyökumppaneita, ihan kaikki. Tässä niistä yksi ihana, Viestintä-Piritta.
tarinakone_tarinalammas_tarinallistaminen_2016_haaga_helia_storytree-workshop
Hanke viestii -tiimin kanssa ryhdyttiin pitämään tarinatyöpajoja myös hanketoimijoille.  HUONE tapahtumahotellissa toteunut koulutus onnistui mainiosti  ja jatkoa seuraa sillä seuraava setti toteutuu jo 2.2.2017. Lue lisää täällä.
img_5068
Mentiin ja ostettiin ELY:n tukemana meille vähän konsulentin apuja. Jussi Junikka sparrasi ja potki meitä. Ja se teki meille hyvää.
img_3990
Ja Annen idolin tapahtumatohtori Helena Vallon kanssa kehitetään nykyään yhdessä tapahtumien tarinallistamista. Tässä kuvassa tehdään Alihankintamessuja Tampereella.

Tarinakoneen Anne Kalliomäen ja tapahtumatohtori Helena Vallon kanssa toteutetussa Alihankinnan tarinapajassa vietimme antoisan päivän etsien yhdessä tapahtuman punaista lankaa. Tehokas ja innostava päivä antoi tarvittavia eväitä tapahtumamme tarinallistamiseen ja toimi loistavana alkusysäyksenä pidemmälle kehitystyölle. Langanpää on löydetty, joten tästä on omalla tiimillä hyvä jatkaa elämyksellisen tarinaverkon punomista Alihankinta-messuille.

 Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, Tampereen Messut Oy & Finland Events

img_4438

Ja sitten tulivat muumit, ja niitä oli ihan kaikkialla, hemuleita ja viljonkkia, toinen toistaan persoonallisempia tapauksia. Ja siitä ei sitten tullut loppua koko vuonna. Muumit asettuivat taloksi, katoksi ja seiniksi. Tampereen Taidemuseon Muumimuseo avautuu kesäkuussa 2017, olemme olleet mukana tarinallistamisen asiantuntijana.

img_4120

Ja mitähän tässä tapahtuu? Pieni pala saaristolaiselämää.

img_4332

Ja nämä hiljaiset serkut tapasin sitten Visbyssa.

img_4802

Kesälomalle Kroatiaan. Huomaa poseeraus ja suora katse kameraan, oon kuin Marlon Brando, vai mitä?

img_4010

Tässä taidetaan olla Seinäjoella, oikein Framilla. Kannattaa muuten olla framilla. Niin muutkin huomaa, että oot olemassa.

img_3946

Ja sitten Sonkajärvelle! Ja tämä eukon kantamisen asia, mahdollisesti vuoden huippukohta. Rosvo Ronkaisen Rosvoleiriin perinteisin eukonkannon MM-kisoihin kisaamaan ja juhlimaan ovat tervetulleita kaikki ne ukot, jotka tunnistavat sisäisen Rosvo Ronkaisensa.  Ja tietysti ne eukot, jotka kaipaavat tuuletusta.

img_4945

ZestMark wau! Tänä vuonna saimme tehdä töitä useamman yrityksen kanssa, joiden missiona on auttaa lapsia ja/tai nuoria tavalla tai toisella. ZestMark on yksi näistä yrityksistä. Pehmeä ja tärähtänyt sydämemme sykkii näille toimijoille. Olemme kiitollisia, että voimme omalta osaltamme auttaa näitä yrityksiä omalla polullaan eteenpäin. Räspäct.

img_5437

Ja sitten kehitettiin ruokamatkailun asiaa yhdessä hankkeen vetäjien kanssa Haaga-Heliassa. Pidin rotia! Tietty.

img_5424

Alku – keskikohta – loppu ja operaatio salainen lammas. Hanketoimijoiden kokoontuminen Seinäjoella.

img_3798

Ja olen kuin Naantalin aurinko!

img_3688

Lapin yliopiston tarinaprojekti kulki myös läpi koko vuoden. Ensin yhteinen tarinatyöpaja vuoden alussa viestinnän tiimin kanssa. Sitten ydintarinan laatiminen ja avoin tarina -tutkimus eri kohderyhmille. Ja vielä vuoden lopussa Anne kävi pitämässä Lapin yliopiston palvelumuotoilun opiskelijoille tarinatyöpajan, jossa työstettiin avoin tarina -tutkimuksen tuottamien ideoiden avulla Lapin yliopiston tarinalähtöistä palvelumuotoilua.

vupi_hanke_tarinakone_urheilumarkkinointi

Ja sitten oli kaikki ne Turuun reissut. Ja täysin uusi alueloikka: tarinallistaminen urheilumarkkinoinnissa! Kuuden urheiluseuran tarinallistaminen seurojen yhteyshenkilöiden ja opiskelijoiden kanssa.

img_5587

Ja se SLUSH! Anne unohti sitten firman pomon kotiin. Miten se on edes mahdollista?

img_5522-1

Kuvia on liikaa. Ja laitumen laidat on nyt laitettava kiinni. Muutoin tässä on kohta koko vuoden albumi.

Niin monta hienoa juttua ja kohtaamista, hyvinvointiyrittäjien koulutuksia, Pirkanmaan Osuuskaupan tarinatyöpaja, ensimmäinen innovaatiosetelin tukemana projekti tehty hienolle uudelle Green Care-alan yritykselle Alkumaa Oy:lle…

Vuoden lopun vietimme Berliinissä. Tässä kuvassa olemme Schloss Charlottenburgin Golden Galeriessa, Barokki on Bäärockkia. Kiitos kuluneesta vuodesta, kaikista kohtaamisista, yhteisistä tarinoista, vanhoista ja uusista. Loistoa, valoa ja lämpöä vuoteesi 2017 pysyhän tarinassa!  

anne-ja-tarinalammas_tarinakone_uusi-vuosi-2016_berlin-charlottenburg

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »