Julkaistu 18.06.2015

Jälleen on yksi projekti nähnyt päivänvalon. Aallon kylässä on mobiiliopas, joka tehty reitiksi Jyväskylän keskustaan. Käsikirjoitin reitin dialogiksi Alvar Aallon ja opiskelijan välille nyky-Jyväskylään.
Olen tehnyt vuosien varrella useampia projekteja, joissa tuotetaaan matkailupaveluita yhteistyössä museon kanssa.  Yhteistyö on erittäin hyvä juttu ja tarinallistaja voi toimia linkkinä yritysten, matkailutoimijoiden ja museon välillä.
Tässä vielä lisätietoa Aallon kylässä – mobiilioppaasta:
aallon kylassaAallon kylässä -mobiiliopas on ääniopas Jyväskylän keskustan alueen museo- ja arkkitehtuurikohteisiin. Oppaan reittiin kuuluu kuusi kohdetta, jotka muodostavat noin 2,5 km mittaisen lenkin. Reitti alkaa keskustasta Nikolainkulman edustalta ja päättyy Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon edustalle Ruusupuistoon.

Oppaan reittiä kuljetaan ”Alvar Aallon” ja opiskelija Antin seurassa tutustuen kaupungin rakennettuun historiaan Aallon elämänvaiheiden, töiden ja tarinoiden siivittämänä. Kuunneltavan tarinan ohella löydät oppaasta kohteisiin liittyviä kuvia, videoita ja linkkejä. Opas toimii älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.
Oppaan varrelta tai läheisyydestä löytyvät kaupungin keskusta-alueen museot, joten kulttuurista ja arkkitehtuurista kiinnostuneen matkaajan – tai kotikaupunkinsa kulttuuritarjonnasta kiinnostuneen asukkaan – on helppo halutessaan poiketa myös sisällä tutustumassa näyttelyihin museoiden aukioloaikoina. Mobiiliopas toki toimii myös museon aukioloaikojen ulkopuolella!
Alvar Aalto -museo, Jyväskylän yliopisto, Keski-Suomen museo ja Suomen käsityön museo ovat yhdessä tuottaneet Aallon kylässä -mobiilioppaan osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa museoiden kulttuurimatkailuhanketta. Opas on osa Suomen museoliiton rakentamaa Seinätön museo -mobiiliopastepalvelua, jonka avulla museoiden palveluita ulotetaan kirjaimellisesti museon seinien ulkopuolelle.
tarinasoitin.fi/aallonkylassa
Aallon kylässä -mobiilioppaan löydät myös täältä: visit.jyvaskyla.fi
Lisää tietoa Seinättömästä museosta:
museot.fi/seinatonmuseo
museoliitto.fi/seinatonmuseo
Lähde: Tiedote aiheesta Jyväskylän kaupungin sivuilla. 

AALLON KYLÄSSÄ -MOBIILIOPASOppaan toteutus
Tuotanto: Alvar Aalto -museo, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, Keski-Suomen museo ja Suomen käsityön museo.
Tarinallistaminen: Anne Kalliomäki/Tarinakone
Ääninäyttelijät: Antti Suora (”Alvar Aalto”) ja Mikko Ilmoniemi (”Antti”)
Äänitys ja editointi: Teemu Laukkanen/Electric Fox Studios, Mikko Kokki/Äänivisio
Piirros: Sirpa Varis
Mobiilioppaan toteuttamiseen on saatu erityisavustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »