Julkaistu 07.12.2010

Piirrä ja Siirrä Hub Tarinaksi -työpaja ei kerännyt paikalle suurta joukkoa. Paikalle saapununut pieni joukkomme toimi kuitenkin sitäkin tehokkaammin. Työn ohessa kävimme keskustelua Jyväskylän HUB:ista, sen tavoitteista ja toimintamalleista. Lopputuloksena syntyi tarinamme loppuun ajatus siitä, että ihmiset ovat yhteisön punainen lanka. He myös määräävät sen minne ja millä tavalla HUB tulevaisuudessa suunnistaa.
Tarinoissa mainituista hahmoista syntyi paperille kirjava joukko. Tämä kuva saattaa olla lähellä  todellista HUB:ia. Vaikka ei joukossa ehkä 8-jalkaisia olentoja ja pyykkikonetta olekaan!
  
Pop Up Hub:issa vierailleet olivat täyttäneet kirjoittamaani yksinkertaista tarinapohjaa innokkaasti. Oli suuri ilo huomata, että materiaalin keruu tarinan avulla toimi näinkin loistavasti. Metodia tulen käyttämään myös jatkossa. Aukkoja sisältävän tarinan voi kirjoittaa minkä tahansa projektin materiaalin keräämistä varten.  Tarina kirjoitetaan tietysti materiaalin keräämiseen liittyvät tavoitteet mielessä.Tarinallistaminen on huomattavasti helpompaa kun materiaalia on tuotettu riittävän luovasti!

Lasse Saari esitteli mainiota Prezi -ohjelmaa ja sen mahdollisuuksia. Siirsimme tarinoista HUB olentoja ja heidän lausahduksiaan ohjelmaan. Lassen kanssa tarkoituksemme onkin jatkaa yhteistyötä jatkossa myös koulutustapahtumien puolella. Olen todella iloinen myös toisesta uudesta yhteistyökumppanista Tiinasta, jonka kanssa käynnistelemme tarinallistamisen ja kuvittamisen yhdistämiseen liittyvää yhteistyötä. Live-tarinallistaminen esimerkiksi koulutustapahtumien tai tuotekehitystyöpajojen yhteydessä on suunnitelmissamme.

Tässä HUB -tarinamateriaalin keruussa käyttämäni pohja:

Olipa kerran kaupunki kaukaisessa maassa kylmässä pohjolassa. Eräänä päivänä kaupungissa alkoi tapahtua. 
Tietä pitkin käveli  ………………………………    ja tämän nimi oli HUB.  Väriltään tämä oli …………………………  .  Mukanaan sillä oli  …………………….., ……………………………..  ja ……………………………  .  Tätä HUB:ia vastaan tuli eläin, se oli        
………………………………………….. ja myös se kertoi nimekseen HUB.  Kompassin kohdalla vastaan tuli ……………………… . Se sanoi olevansa matkalla…………………………., koska se halusi      …………………………………………………………………… .   Yhdessä he päättivät, että  …………………………………………………………………………………………………………………………………
Kun he  saapuivat ………………………………………………….  heitä alkoi naurattaa, koska
se sanoi, että 
H……………….……………..   
U………………………………      
B………………………………

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »