Julkaistu 16.02.2021

Bäää! Helmikuun tarinavilloja! Tällä kertaa aiheena on alueen tarinallistaminen.

Jokaisen kaupungin ja kunnan kannattaisi rakentaa vahvempi elämyksellinen tarina oman alueen kasvun kehittämiseksi. Tästä alueen elämyksellistävästä ydintarinasta yritykset ja alueen muut toimijat voivat ammentaa vapaasti myös omaan toimintaansa tarinallisia elementtejä. Näin alueen toimijat yhdessä rakentavat koko alueen vetovoimaisuutta, alueen brändiä.


Tästä alta löydät videon, jossa projektipäällikkö Rositsa Röntynen kertoo Annelle Etelä-Konneveden ydintarinan rakentamisesta.

Huom. Haastattelu englanniksi, koska haluamme kertoa tarinallistamisen hyödyistä myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Voit myös katsoa koonnin Etelä-Konneveden ydintarinasta ja lukea lisää projektista täältä.

Mistä ammentaa alueen tarinaan aineksia?

Löydät Annen kirjoittaman artikkelin paikallisuudesta myös Bonfire Bisnesmediasta.

Alueen tarinaan elementtejä voidaan hakea esimerkiksi seuraavista asioista:

· Murre / alueelle tyypilliset sanonnat

· Paikalliset tunnistettavat piirteet, nähtävyydet

· Kylien, kaupunkien, teiden, puistojen, jokien, järvien nimet jne.

· Merkittävät alueen henkilöt/hahmot, elävät, kuolleet, fiktiiviset

· Alueen kasvit, eläimet

· Alueen historia / tapahtumat

· Alueen luonto / ympäristö / maantieteellinen sijainti

· Alueen ihmiset, alueen ihmisten arjelle/vapaa-ajalle tyypillistä

Olemme vuosien varrella tehneet useampia tarinapajoja ja ydintarinoita myös alueille. Myös yhdistelmäpajat, joissa aamupäivä tehdään alueen tarinaa ja iltapäivä yritysten tarinoita ovat osoittautuneet erittäin hyväksi komboksi. Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten teidän alueenne tarinaelementeistä löydetään erottuvat ja lämpöiset tarinavillat!


Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta twitterissä ja facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.

Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirje ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014).  Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran? 

Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »