Avoine Oy auttaa rakentamaan järjestöjä, joihin halutaan kuulua. Yritys halusi kirkastaa tarinansa ja hyödyntää sitä tilanteessa, jossa se oli lanseeraamassa uutta palvelukonseptia. Edessä oli isoja muutoksia ja tarinasta toivottiin apua muutoksen johtamiseen sekä uuden palvelukonseptin viestinnän kehittämiseen. Isompana tavoitteena oli löytää yrityksen punainen lanka tekemisen tueksi sekä saada sisäisiin prosesseihin tarinan kautta muotoa ja rakennetta arkea helpottamaan.

Tarinakone piti Avoinelle Stooripuu-tarinapajan ja loi sen pohjalta ydintarinan, jonka hahmoksi syntyi delfiini Oiva, taitava ja vahva uimari. Lisäksi määriteltiin tarinallistamisen hyödyntämisen lähtökohdat. Oiva hallitsee meren pohjia myöten ja sillä on loistavat aistit ja vaistot sekä taito meren kaikuluotaukseen. Oiva auttaa järjestötoimijaa kesyttämään oman merensä, hallitsemaan sen tuulet, tyrskyt ja kohtaamiset.

Tarinaa sovellettiin aluksi verkkopalvelu-uudistuksessa. Uuden SENSE-palvelukonseptin sivuille haettiin visuaalisia, tarinaan istuvia elementtejä. Tämä oli myös helppo tapa esitellä tarina ja hahmot henkilöstölle.

Tarinaan liittyvää kuvastoa on käytetty tapahtumien markkinoinnissa ja viestinnässä. Yritys järjesti mm. seminaarin, josta kerrottiin tarinallisesti ja myös paikka oli valittu tukemaan tarinaa. Lue lisää Avoine Oy:n tarinallistamisen projektista täällä.

”Toimme hitaasti lisää tarinaelementtejä viestintäämme ja tekemiseemme. Tarina alkaa elää vasta ajan kuluessa”, kertoo Avoinen toimitusjohtaja Tuomo Heikkilä.

Heikkilän mukaan tarinallistamisen suurimmat hyödyt ovat olleet samaistuttavuuden lisääminen henkilöstön ja asiakkaiden osalta, lähestyttävä ja helposti muistettava tapa nivoa yhteen yrityksen arvoista ja tavoitteista muodostuva kokonaisuus sekä viestinnän suunnittelun helpottuminen.

”Tarinallistaminen tuntui aluksi aivan liian leikkisältä insinööri-ihmiselle, mutta nyt olen ostanut ajatuksen täysin.”

”Minusta kaikkein parasta tekemisessäsi oli se, että osasit luoda ”kuivista aineksista” elävän tarinan ja ohjasit meitä alkuun tämän soveltamisessa käytännössä.”

Avoine Oy:n tarina oli aktiivisessa käytössä vuoteen 2019, aina yrityskauppaan asti. Nykyään Avoine on osa Vitec Software Groupia ja toimii nimellä Vitec Avoine Oy.


Katso video Avoine Oy:n ydintarinasta

Loppu on aina uuden tarinan alku.

Saisiko olla
olipa kerran?

Ota yhteyttä

© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »