Julkaistu 26.03.2014

Satu Miettinen kirjoitti tällä viikolla Facebook-sivullaan:“Hieno Sarah Pinkin luento herätti ajatuksia: video voisi toimia tutkimusvälineenä palvelupolun kehittämisessä, tilassa muuttuvan materiaalisen ja digitaalisen kokemuksen tutkiminen ja seuraaminen välineenä, käyttäjän osallistava toiminta voi olla tutkimus- ja kehittämiskohteena.”
Tästä Sadun postauksesta muistin taas mainion pienten nopeiden ”elokuvien” tekemiseen kehitetyn Taikalamppu-menetelmän. Olen jo jonkin aikaa kehittänyt menetelmästä sovellusta palvelumuotoilun käyttöön.
Taikalamppu menetelmä Kaija Juurikkala

Kuva: Ote Taikalamppu-oppaan kannnesta. Menetelmä Kaija Juurikkala. Toimittanut Katri Laiho Ulkoasu Mari Wuolio.

Menetelmä on ohjaaja Kaija Juurikkalan luoma, sitä on käytetty lasten- ja nuorten elokuvakasvatuksen puolella paljon. 2000-luvun alussa osallistujin Kaijan ohjaamaan koulutukseen, jossa menetelmää käytettiin näyttelijöiden roolittamisessa eli casting-prosessissa.

Taikalamppu-työpajan kulku palvelumuotoilussa

Työpaja toimii hyvin, kun yrityksellä on käytössään käyttäjälähtöistä tietoa sekä tiettyyn teemaan ja problematiikkaan liittyvää aineistoa. Näin tätä palvelutilannetta ja siihen liittyvää teemaa voidaan käsitellä Taikalamppu-elokuvien kautta.

Tarkempi työpajan ohjelma näyttäisi siis täältä

Käsillä olevan palvelun ja teeman esittely

Ideointi ja käsikirjoitus 90 min

Kuvaaminen 90 min

Toteutan Taikalamppu-menetelmää soveltavia työpajoja yhdessä yhteistyökumppanini Kuvitellen-yrityksen kanssa. Työpajoissa on mukana myös kuvakäsikirjoittaminen. Kiinnostuitko Taikalamppu-menetelmästä? Lue lisää Kaija Juurikkalan laatimasta oppaasta. Tai ota yhteyttä minuun klikkaamalla tarinalammasta. Tarinalammas tällä kertaa elokuva-teeman  mukaisesti ”ihan tähtenä”.
tähtilammas-transparentti_w500
 

Takaisin
© 2024 Tarinakone
webDesign: Mekanismi »