Bää! Huhtikuun villoja! Tällä kertaa perehdymme opetuksen tarinallistamiseen. Kuulemme keväällä opetuksen tarinallistamisesta väitelleen Isabella Auran ajatuksia tästä kiinnostavasta aiheesta. Isabella on tutkinut muun muassa Harry Potter -teemaista koulua Yhdysvalloissa ja tarinallista Yrityskylä-konseptia täällä kotimaassa.
Opetuksen tarinallistaminen ei ole vain koulujen juttu, vaan myös yritykset hyötyvät opetuksen tarinallisuudesta. Tarinakone on toteuttanut asiakkaille esimerkiksi verkkokurssien tarinallistamista. Uusien asioiden oppiminen ja perehdyttäminen ovat yritysten arkipäivää. Tarinallisuus tuo asioiden opettamiseen havainnollistamista ja inhimillistämistä. Tarinan avulla monimutkaiset asiat voidaan konkretisoida arjen tasolle ymmärrettäväksi.
Tästä alta pääset katsomaan Isabellan ja Annen keskustelun siitä, miten tarinallisuus tuodaan opetukseen. Tarinallistamisessa tärkeässä roolissa on myös tarinallisen tilan luominen. Toteutamme tarinalähtöisiä tilasuunnitelmia yhteistyössä KM Interiors Oy:n kanssa. Mutta nyt loiki uuden villan pariin. Muista seurata myös meidän YouTube-kanavaa. Uusia videoita tulossa vielä ennen kesälomia!
Tätä blogia ylläpitää Tarinakoneen hyvin pehmeä ja erittäin fiktiivinen firman pomo Tarinalammas. Voit seurata Tarinalammasta Instagramissa ja Facebookissa. Miten Anne kohtasi firman pomon Tarinalampaan? Ja mikä on Tarinalampaan viesti yrityksille? Lue siitä lisää täältä.
Tarinakoneen laatimasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksen toiminnan tarinallistamiseen. Lataa ilmainen opas täältä. Lataamalla oppaan liityt Tarinakoneen uutiskirjelistalle. Uutiskirjeen Tarinalammas toimittaa postilaatikkoosi kerran kuukaudessa.
Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka” (Talentum 2014). Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015. Saisiko olla Olipa kerran?
Kiinnostaako tarinallistaminen? Ota yhteyttä